Grilování podle Romana Vaňka

archiv revue
Vychází nová řada kuchařek Recepty pro každého, autory jsou oblíbení manželé Vaňkovi. 120 vynikajících a jednoduchých receptů najdete v první knize této série, kterou autoři nazvali Grilování - tipy a postupy krok za krokem.

Grilování
vám odpoví na všechno, co se o něm chcete dozvědět. Nevíte, zda je výhodnější gril na dřevěné uhlí, nebo plynový? Jaké maso a která marináda jsou nejlepší? Zajímá vás, co za koření při grilování použít, aby se vám podařilo vykouzlit neodolatenou pochoutku?  I na takové otázky dostanete v kuchařce oděné v bílé knižní obálce odpovědi. A dozvíte se i to, proč běžným amatérům teploměr při grilování zjednoduší život.


Češi grilování milují, proto kuchařku Grilování, která voní ohněm a kouřem, bude chtít mít každý gurmán po ruce. Užijte si 120 receptů a zjistěte, jak grilovat maso, zeleninu, burgery, ale také jak třeba nevysušit na grilu kuře. 

Staňte se mistry LETNÍCH GRILOVAČEK!

Tady je recept, který můžete vyzkoušet:


RECEPT

Kuře na plechovce

1 kuře
1 plechovka světlého piva o objemu 0,33 l
1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
½ lžíce lístků tymiánu
½ lžíce soli
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
1 prolisovaný stroužek česneku
60 g másla
2 lžíce sladké papriky
½ lžičky chilli koření

Postup

1. Připrav gril pro nepřímé grilování a rozpal ho na 180–200 ˚C.

2. V misce smíchej rozmarýn, tymián, sůl, pepř, citronovou kůru a česnek. Směsí důkladně posypej kuře ze všech stran.

3. Kuře posaď na otevřenou plechovku piva a postav ho na hliníkovou grilovací misku, do které bude odkapávat tuk z kuřete. Dej na gril na plochu s nepřímým žárem. Gril
přiklop víkem a griluj 60 minut.

4. V rendlíku rozehřej máslo a vmíchej sladkou papriku a chilli koření.

5. Kuře potři ochuceným máslem a griluj přiklopené dalších 10 minut. Znovu ho potři a přiklopené griluj ještě 10 minut. Pozor, tekutina v plechovce je vařící, proto dávej pozor, když budeš kuře z plechovky sundávat.

6. Kuře nech před podáváním alespoň 10 minut odpočinout.

S Romanem a Janou Vaňkovými jsme si nejen o grilování povídali nedávno. ROZHOVOR ZDE.


 
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

4.9 30
359 299
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

Na semináři o založení vysokého záhonu jsem byla před více než deseti lety. V té době u nás nebyly příliš známé. Až v posledních letech se z nich stal fenomén, který využívají i ti, do kterých bychom zájem o pěstování na vlastní zahrádce neřekli.
Proč je dobré pořídit si kalendář na příští rok už teď? Zkrátka proto, že některé jdou rychle na odbyt a v říjnu už může být na nákup těch nejlukrativnějších kousků pozdě.
Česko-rumunskou autorku s pseudonymem D. B. Peck (*1999) jsem zaznamenala už v roce 2024, kdy jí vyšla prvotina Sociopat. Námět knihy mě lákal, ale až její druhá kniha mě donutila přečíst si dílo mladé autorky. Život aneb na konci stejně všichni umřou se dočkal velkolepého nakladatelského přístupu – obálka i ořízka jsou skvěle zpracované a volají po tom, aby si román čtenář vzal do ruky, prozkoumal a prolistoval. Z tohoto pohledu perfektní. Až na to, že...