Jen v dubnu: 1 + 1 ZDARMA na dětské encyklopedie
Velká samolepková knížka obsahuje 24 barevných stran s naučným obsahem a stovky samolepek k dolepení.
Věk: 5+
Tereza Rak, známá na sociálních sítích jako Srdce z jeřabin ve své první knize sepsala nejen vlastní populární a léty osvědčené návody a recepty pro děti i dospělé, ale také základní principy tvoření z papíru i přírodnin.
Nabízí tak čtenářkám způsob, jak v sobě probudit tvořivého ducha a nápady si vymýšlet podle svého.
„Co tvořím dnes, bude jednou vzpomínkou mých dětí.“
KNIHA OBSAHUJE:
Naše babičky byly přebornice v tom, jak doma využít doslova všechno, co se urodilo na zahradě a na poli, co vyprodukovalo hospodářství a co bylo uloženo v zásobách na zimu. A když bylo potřeba, dokázaly uvařit chutné jídlo ze skromných zásob.
Naučte se to i vy a pojďte s námi připravovat ozdravující polévky, výživné pokrmy a lahodné moučníky, a to třeba i ze dvou tří surovin. Pokud by vám snad něco doma chybělo, jistě vám s tím pomohou šikovné babičkovské náhražky, uzdravit se můžete s bylinkami nebo domácím lékařem. Upečte si jablečné hnětynky, vypěstujte si jahody ve slámě, nasbírejte mateřídoušku či puškvorec a naložte se do kopřivové koupele!
A to není vše. S pokračováním úspěšného titulu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli, které opět vzniklo podle stejnojmenného pořadu, se naučíte vykrmovat čuníky, chovat včelky i zapřahat koníky. Zjistíte něco o starých odrůdách ovoce, zakládání sadu i ošetřování stromů bez chemie. Tohle všechno naši předkové uměli… a nyní to můžete umět také vy!
Kniha pro děti s názvem Už jsou tady Velikonoce aneb zvyky a tradice volně navazuje na knihu Už jsou tady Vánoce aneb zvyky a tradice. Čtenáři znovu zavítají do krkonošské vesničky k jedné rodině s malými dětmi a dozví se, jak se žilo za časů našich prababiček. I jaké zvyky a tradice se dodržovaly a ctily.
Co se jedlo v období půstu? Jak se připravovala světnice a jaká výzdoba se chystala? Do jaké míry tehdy náboženství určovalo rytmus a čas života lidí? Tato ilustrovaná kniha chce dětem, ale i jejich rodičům srozumitelným jazykem připomenout, jak důležité je se v dnešní uspěchané době na chvíli zastavit a udělat si čas na své blízké.
Připomeňte si velikonoční zvyky, které jsou dnes buď již zapomenuty, nebo se pomalu ale jistě z naší moderní doby vytrácejí.
Autorka vyrostla v Krkonoších, a tak čerpala ze svého dětství, z vyprávění své babičky, ale též jí byli velmi nápomocní odborníci Krkonošského muzea ve Vrchlabí, kteří jí poskytli spoustu materiálu a rozhovorů se starousedlíky.
Oblíbená série pro začínající čtenáře pokračuje novým dobrodružstvím!
Děti z kouzelné třídy se na Velikonoce opravdu těší. Jaká překvapení si pro ně přichystala jejich hodná paní učitelka?
Budou se malovat kraslice, plést pomlázky a péct velikonoční dobroty. Samozřejmě nebudou chybět kouzla nebo dobrodružná výprava za pokladem ukrytým ve skalách. Podaří se dětem nalézt ho včas?
Nová kniha známé cukrářky a pekařky Heleny Vybíralové je na světě!
Čekají nás tradiční i nečekané chuťové kombinace, které propojuje pro mnohé i samotnou autorku nejkrásnější roční období - JARO. Čekají nás recepty, které lze zařadit mezi cukrářské a pekařské skvosty, ale i takové, které klidně zvládnou děti. Sladké jahody, šťavnaté a křupavé třešně, mlaďoučkou kopřivu, chutný chřest a řadu dalších ingrediencí Helena Vybíralová seřadila do 107 receptů.
Jimi a krásnými fotkami zdařile dokumentuje svoji několikaletou iniciativu zachytit ve 4 publikacích celý rok v české a moravské kuchyni. Otevřete si tedy VELIKONOČNÍ MÁMENÍ z edice ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍ a sbírejte inspiraci na jarní pečení.
Přivítejte jaro v kuchyni s naším velikonočním speciálem. Nový magazín obsahuje 33 nápaditých receptů a také spoustu tipů, jak si užít velikonoční dobroty ve zdravějším kabátku.
Co dětem na koledu? Připravte jim letos místo tradičních barvených vajíček poctivé domácí muffiny, voňavé bezlepkové perníčky nebo moderní "cake pops". Slibujeme, že na čokoládová vejce z obchodu si ani nevzpomenou.
Oslňte rodinu svátečním menu, o kterém budou všichni mluvit ještě hodně dlouho. Láká vás jarní špenátová polévka s bylinkami a pečená jehněčí kýta s bramborovými plackami? A velikonoční nádivka! Ta nesmí chybět. I když možná máte svůj rodinný recept, překvapte letos odlehčenější variantou.
Ať už pečete tradiční mazanec, beránka nebo jidášky, s celozrnnou verzí se nemusíte omezovat. A hlavně vyzkoušejte náš famózní mrkváč bez lepku. Nebudete litovat.
Především poradíme, jak zužitkovat všechna ta vejce. Vajíčková pomazánka je evergreen, který ráno po Velikonoční pondělí snídáme snad všichni. Ale co dál? Inspirujte se v našem velikonočním speciálu.