Jdeme na to?Budete potřebovat 350 g hladké mouky, 2 dcl vlažné vody, prášek do pečiva, 2 lžíce oleje a špetku soli.
Začněte tím, že si zapnete troubu na 220 st. V míse nejdřív smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí, pak přidejte olej a přidávejte vodu. Vymíchejte hladké těsto, které si rozválíte do tvaru plechu, nebo (pokud máte plech na
pizzu) do kruhu o průměru cca 35 cm. Přeneste ho na plech pokrytý papírem na pečení, který lehce potřete olivovým olejem a na těsto dejte své oblíbené ingredience. My doporučujeme nakrájená zavařená rajčata, půl lžičky bazalky, špetku oregana, baliček mozzarelly, kterou nakrájíte na tenké plátky, tři lžíce strouhaného parmazánu, nakrájenou slaninu nebo Schwarzwaldskou šunku, trochu rukoly nebo špenátu. Okraj pizzy jen lehounce přemázněte olejem a pečte 20 – 25 minut, dokud sýr nezačne mít typicky zlatou barvu. Nalejte si sklenku červeného a užijte si vaření i pizzu. A pokud by vás to pečení začalo bavit, vyberte si některou z kuchařek, které nabízíme, a nebojte se nových receptů.
-ice-






