PODZIMNÍ VRAŽDA: v bazaru pouze za 81 Kč! Jen do vyprodání!

Recenze: Jíme zdravě do 30 minut

archiv revue
Tým Jíme zdravě tvoří Barbora Hlubučková, Barbora Lundgen a Petr Novák. Alespoň tak se to dozvíte na webové stránce Jimezdrave.cz, v tiráži je vypsáno mnohem více lidí, kteří se na knize podíleli, ale hlavní slovo měli zřejmě tito tři a nejspíš právě oni pro nás připravovali chutné, zdravé a rychlé recepty.

Pokud chcete nahlédnout, jaké typy receptů vás mohou v kuchařkách čekat, stačí se podívat na jejích stránky. Všechny kuchařky jsou k dispozici v e-shopu Knihcentra za příznivé ceny.
 

Recepty se dělí na ústřední témata:

  •         Dezerty a svačiny, kterých je jednadvacet
  •         Polévky, těch naleznete přesně deset
  •         Hlavní jídla, čeká na vás šestadvacet receptů
  •         Zamrazeno, sedm zajímavých recepců
  •         Krabičkování

 
Recepty jsou různorodě zaměřené na zeleninu a ovoce, ale snaží se pracovat s pestrou nabídkou potravin, což opravdu oceňuji. Žádné jednostranné zaměření tedy nečekejte, ale nechce si navnadit chuťové buňky na české, ale i exotičtější pokrmy.
 

Bonusové kategorie, alespoň tak bych pojmenovala Zamrazování a Krabičkování, obsahují informace k daným praktikám a také různé alternativy. Jsou rozhodně zajímavým doplněním, informací využije však spíše začínající kuchař, který se zamrazováním či krabičkováním teprve začíná.
 

Recepty jsou rozdělené vždy na dvojstránku. První list je věnovaný samotnému receptu. Obsahuje tedy stručný návod, seznam ingrediencí, informace o přípravě, tepelné úpravě, obtížnosti a počtu dávek či kusů. Jako bonus také nutriční informace či různé tipy, jak pokrm zamrazit, ohřívat po zamražení či servírovat. Pravá strana zobrazuje samotný pokrm formou celoplošné fotografie.
 

Na fotografiích si dal tým opravdu záležet. Jsou na první pohled lákavé až se vám sbíhají sliny. Můžete je tedy využít také k inspiraci, jak jídlo upravit na talíř, aby na něj strávníci měli ihned chuť.
 

Dozvíte se také o aplikaci Jíme zdravě, která je podle všeho novinkou a dává možnost vám pracovat s více recepty.
 

Jíme zdravě je opravdu zajímavý projekt, který má na svém kontě již dvanáct publikací. Nejedná se jen o inspiraci, ale opravdu návody, které fungují a které je radost vařit díky jejich pestrosti a zdravým pokrmům. Pryč s tučnými, kalorickými a nevýživnými jídly! Jestli však nemáte odvahu říct ne, tak Jíme zdravě je první krok k tomu, abyste zjistili, že zdravá strava vůbec není složitá či časově náročná a navíc je rozhodně chutná a více prospěšná.
 

Kuchařku bych doporučila všem, kteří chtějí začít se zdravou stravou nebo v ní naopak pokračovat, jelikož recepty jsou chutné, jednoduché a opravdu mají snadnou přípravu do třiceti minut.
 

Recepty se mi moc líbily. Jsou jednoduché, ověřené a pestré. Jelikož já sama vyhledávám zdravou stravu pro sebe i svou rodinu, byla jsem nadšená, že mám k dispozici nové a poměrně neokoukané recepty, ze kterých mohu čerpat. Jediné, co mě nemile překvapilo, byla brožovaná vazba. Když pracuju s kuchařkou na lince, potřebuju pevnou vazbu, která se nezavírá a do které mohu nakukovat. Brožovaná vazba této knihy pro mě byla nevyhovující a nepraktická. Už mám dokonce ohnuté rohy, jelikož se bohužel opravdu jedná o tu měkkou brožovanou vazbu. To je za mě jediné mínus.



Autor: Chensie Ips 

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty

Jíme zdravě do 30 minut

0.0 0
od 199
POSLEDNÍ KUSY

Jíme zdravě s Fitrecepty

4.6 11
od 249
Vyprodáno

Jíme zdravě ze spíže

0.0 0
od 199
IHNED odesíláme

Jíme zdravě ve městě i na venkově

4.0 1
od 249
IHNED odesíláme
Čeština

Jíme zdravě Velikonoční speciál

0.0 0
199 163
IHNED odesíláme

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

5.0 1
od 249
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Dr. Pradhan Balter je americký autor, motivační řečník, doktor chiropraxe a organizátor běžeckých závodů. Pradhan se věnuje meditaci již více než 50 let a desítky let působí jako vedoucí meditačního centra v Chicagu. Svůj neotřelý pohled na meditaci a duchovní život nabízí hledajícím na přednáškách po celém světě. Pradhanova kniha Vesmírná cibule vychází letos poprvé také v češtině.
Mordparta Ostrava nabízí to nejlepší, po čem mohou fanoušci true crime sáhnout. Je to silné kafe. Kniha se soustředí na práci a kariéru Lubomíra Valeriána, někdejšího šéfa ostravské mordparty, a zároveň detailně popisuje některé z nejzajímavějších a nejbrutálnějších případů, na kterých se podílel. Autorům se podařilo vytvořit dílo, které je nejen poutavé, ale i precizně zpracované.
Dívka bez odrazu vás vezme do staré Číny, příběhu s jemnými hororovými prvky, plného mýtů, tajemného zrcadlového světa a také s pomalu se rozvíjející romantickou linkou.