Sapíkův svět vypráví nejen o něm, ale popisuje celou jeho dlouhou kuchařskou cestu. Seznámí vás se svými předky i s kořeny jeho ženy Marcely. Bude vám vyprávět o kuchařské Školičce Marie Terezie v Klokočné, kterou založili a kde se učí vařit zatím poslední generace Sapíků a nechá vás nakouknout i pod pokličku některých jeho slavných receptů, na které se vám budou sbíhat sliny, stejně jako mnoha slavným osobnostem, které si jeho kuchyni oblíbily. Prozradí vám některé recepty jeho babičky i maminky a přidá několik vlastních, při jejichž čtení dostanete okamžitě hlad. Obzvlášť ty recepty na pokrmy ze zvěřiny by mohl vyvažovat zlatem, ale přesto je najdete v této knize.Kniha Sapíkův svět je skvělý tip na dárek k jakékoliv příležitosti, protože si na své přijdou všichni, kdo rádi vaří, ale také čtenáři biografií, které zajímá víc, než se můžou dozvědět z bulvárních plátků. Příběh i recepty doprovází spousta fotek a jakmile se začtete, stránky vám doslova ubíhají pod rukama, až jste najednou na konci. Bez váhání knihu doporučuji, zaujala mně v mnoha ohledech a možná se pustím i do vaření. Teď to chce jeden ochutnávkový recept, nemyslíte? Já chci určitě vyzkoušet víc receptů, ale zaujal mě tento. Proč? Protože kachny s knedlíkem a zelím už bylo dost a je třeba vyzkoušet i něco jiného.
Kachna v šouletu po židovsku
Suroviny:
4 ks kachních stehen upečené do měkka
Šoulet
150 g krup, 100 g hrachu, 100 g zeleného hrášku, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžíce sádla, výpek z kachny, pepř, majoránka, drcený kmín, sůl.
Postup: Na sádle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme vařené kroupy, hrách, drcený česnek, sůl, pepř, kmín, výpek z kachny, a nakonec zelený hrášek a promícháme. Dekorujeme pečenými jablíčky. Podáváme s oloupanými a osolenými kvašáky v zaledované misce.
Objednejte si u nás Sapíkův svět, čeká v něm na vás plno dalších skvělých receptů a bude vás bavit si ji číst.
-ice-






